mandag den 9. november 2009

mærkedyret


3: Mærkedyret

Det er hende, der kun går ud og køber Louis Vuitton og Prada og alle de andre mærkevarer. Hende, der gør en dyd ud af kun at have mærker på og aldrig kunne finde på at købe andet.

Det er ikke negativt at gå i mærker, men det er ikke forbudt at blande tøjet.

"Prøv at holde øje med, hvor mange penge, du bruger på bare at købe noget, fordi der sidder et mærke i nakken. Det kan ikke være rigtigt, at man skal købe tøj, der koster mellem 1.500 og 20.000 kroner bare på grund af mærket," siger Christina Wedel.

Gode råd til mærkedyret:

1. Pas på "mærker fra top til tå"-fælden - lær af de "fattige"

Dem, der ikke går i mærker fra top til tå, mestrer kunsten at blande de dyre ting med de billige.

Det kan være en god ide at gå i de dyre butikker og finde ud af, hvilke snit og farver, der passer til en, og så tage i de billigere forretninger som TopShop, H&M og Zara og finde tøj med det samme snit.

Køb det dyre tøj, men ikke for mærkets skyld, eller fordi du ikke kan finde andet. Billige tøjmærker har altså ansatte, der kan finde ud af at sy, og designere, der har besøgt de store modehuse. De kan det samme, som de dyre kan.

2. Lad være med at overkøbe/spare penge. Find din indre garderobe

Find ud af, hvad det er, der tænder dig ved det dyre tøj, og hvorfor det er godt for dig.

Er der nogle specielle bukser fra Donna Karen, du godt kan lide, så find ud af, om det er p.g.a. snittet, eller fordi det er Donna Karen?

Hold øje med hvilket tøj, der interesserer dig, og så sørg for at have tøj, som passer til forskelligt humør og forskellige situationer. Du skal have tøj til de dage, hvor du har overskud og lyst til at gribe dagen, tøj til de dage, hvor du føler dig sårbar og tøj til de dage, hvor du skal vise dig frem foran en stor forsamling.

Vigtigst er det, at du har det tøj på, der tænder dig.

3. Er du opfindsom nok?

Prøv at lade være med at ligne alle de andre.

Ifølge Christina Wedel har mange danskere en dårlig vane med at følge moden til punkt og prikke. Er det moderne med korte skindjakker fra Gucci, går alle mærkedyrerne i dem.

Hvis du har råd til alt det dyre tøj og køber det, fordi du virkelig godt kan lide det, så vær lidt opfindsom med dine penge.


Af Line Oxholm Thomsen
Fredag 30. oktober 2009

Ingen kommentarer:

Send en kommentar