mandag den 9. november 2009

den klassiske type


2. Den klassiske type

Det er kvinder, der på en eller anden måde er imponerede og fascinerede af filmikoner og kendte personligheder som Jackie Kennedy, Greta Garbo og Marilyn Monroe. Kvinder, der bærer kjoler, jakker og smykker, så man bliver helt åndeløs.

Men mange kvinder misforstår det klassiske look og tror, at det bare handler om at være strømlinet og enkel. Men det går ikke. Så bliver det let for konet og damet.

"Jeg elsker Marilyn Monroe, Jackie Kennedy og Greta Garbo og nogle gange Oprah. Jeg kigger meget på kvinder med personlighed, som er gode til at klæde sig, og så gør jeg det, de viser mig," fortæller Christina Wedel.

Gode råd til den klassiske type:

1. Pas på det ikke bliver "for sikkert"... Udfordr din klassiker

Det kan godt være, at man er til den lille sorte kjole, men man skal gøre noget ved den, når man har den på. Pep f.eks. den klassiske sorte sag op med et stort krøllet hår og vilde plateaustøvler, brug en farvet makeup eller farvede strømper. Find ud af, hvad der passer til din personlighed.

Man skal gøre sig umage og ikke bare gøre, som man plejer.

Når Christina Wedel har den lille sorte kjole på, sørger hun for, at det røde hår virkelig krøller, og at skoene skiller sig ud. Er tøjet lidt vildere, bliver håret trukket tilbage i en knold og skoene er afdæmpede. Find det, der virker for dig.

2. Pas på med at blive damet, brug vildere sko og støvler end du er vant til

Mange tror, at en klassisk kjole indbyder til nylonstrømper og en lille sort sko, men det gør den altså ikke. Man skal bryde mønsteret med at gå i pæne sko, frakker og kjoler, for så går det klassiske hen og bliver kedeligt.

En god øvelse er at analysere sig selv og finde ud af, hvad man tænder på, og hvad man ikke tænder på. Læg mærke til folk omkring dig og se, hvilke ting du kan lide, og hvilke du ikke kan lide. Oftest kan man godt lide de ting, som også passer til en selv.

3. Kopier dine ikoner/stilforbilleder

Når du har fundet noget, du kan lide, handler det om at kopiere og lade sig inspirere. Var man helt fascineret af den gule kjole, Michelle Obama havde på, da hun besøgte Danmark i oktober, så gå ud og find en gul kjole og find ud af, om den passer dig.

Kvinder skal hellere lade sig inspirere, kopiere og efterabe end at give op og være ligeglade.

Har man en veninde, som man synes har en god stil, skal man ikke kopiere hendes garderobe fra ende til anden, men f.eks. spørge hende, hvor hun køber sit tøj og så lade sig inspirere af det. Det er der ikke nogle veninder, der ikke vil synes er skønt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar