fredag den 13. maj 2011

VenedigJeg er blevet spurgt af billige rejser om jeg ville lægge et oplæg op for Venedig. Og da jeg blot for et par uger siden var i Venedig synes jeg det var ret oplagt at skrive lidt om byen. Så her en kort beskrivelse af den smukke romantiske by, som jeg varmt vil anbefale.
Så oplev Venedig...

”Og dø … druknet i turister,” tænker du måske. Men helt så slemt behøver det ikke at være, og der er faktisk gode grunde til, at man siger, at alle bør have set den lille norditalienske kanalby, før det er for sent. Med en af de fordelagtige billige rejser er du godt på vej til at opleve en af verdens smukkeste kulturarve.
Det er nemlig nærmest et must at overnatte i byen, hvis man vil opleve de små gaders ubeskrivelige charme. For om aftenen er de fleste store turisttræk forsvundet, og man kan spadsere helt alene rundt i de mennesketomme, stille lagunegader og indånde Venedigs atmosfære, når den rent faktisk kommer til udtryk: I ro og mag. De store forhenværende paladser og det byzantiske bybillede, der spejler sig i stille, klukkende vand, er en helt særlig oplevelse, ingen andre byer i verden kan give.
Det er Piazza San Marco også, men vil du se den og den berømte Markuskirke i dagslys, bliver det ikke for dig selv. Pladsen er Venedigs største trækplaster og i øvrigt efter sigende også den mest fotograferede location i filmhistorien. Inde i kirken kan man opleve den enestående altertavle Pala d’Oro samt de 6000 m2 guldmosaikker, der har prydet kirkerummet siden det 12. århundrede. Der er også en kopi af San Marcos berømte heste oppe bag pulpituret, hvorfra en enestående udsigt over pladsen er til stor glæde for de besøgende. De ægte forgyldte heste, der kom fra Konstantinopel i det 2. århundrede f.Kr., kan ses i det nærliggende museum. Charmen ved Venedig er jo vandet, og hvis man også gerne vil prøve at soppe i det, er det også på Markuspladsen, det sker. I vinterhalvåret, fra efterår til forår, bliver pladsen, og den mindre plads ved siden af, nemlig forvandlet til en kæmpestor vandpyt, der får gummistøvlerne frem hos de lokale. ”Oversvømmelsen” forsvinder dog ganske hurtigt igen med tidevandet.
En anden hovedattraktion er Canale Grande, Venedigs 4 km lange ’hovedgade’, der løber ned igennem det centrale Venedig. Kanalen opleves bedst fra båden No. 1 Vaporetto, der afgår fra Piazzale Roma eller banegården i retning mod Markuspladsen. Også denne tur kan med fordel opleves efter mørkets frembrud, hvor de daglige udflugter er overstået, og projektører oplyser paladserne langs kanalen. De mest romantisk anlagte tager selvfølgelig en gondol, men vil du spare de cirka 80 til 100 euro, som sådan en tur koster, kan du også opleve kanalen fra broerne Rialto, Accademia og Ponte della Constituzione.
Rialto-broen har været den mest benyttede overgang mellem Canale Grandes to bredder siden 1591. Det var også den eneste, indtil Accademia blev bygget i 1854. På midten af broen finder man en shoppingarkade, der både hjælper med at forstærke broens konstruktion og er endnu et fint eksempel på, at Venedig stadig er de handlendes by. Og turisternes.
Hos Expedia kan du se efter billige flybilletter til Venedig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar